Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1,5 kg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 60 dkg rétesliszt, 25 dkg Rama margarin, vagy 20 dkg teavaj, porcukor, tejföl, 5 tojás, reszelt citromhéj, sütőrum |
A lisztet, margarint (vajat), 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-35 dkg porcukorral és két-három evőkanál rummal összekeverve, egyenletesen elterítjük rajta, és ráterítjük a másik tésztalapot. Megkenjük tojással, megszurkáljuk, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk. Ne felejtsük el, hogy a sütemény édesség, nincs értelme cukormentes vagy édesítőszertől bűzlő süteményt készíteni, ehetünk keveset is, ha tilos a cukor. Ha túlságosan nedves lenne a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. PK - Profiknak ajánlott, de bátrabb fejlődők is megpróbálhatják. Elkészítése közepesen időigényes. |