recept: Túrós pite, Kifőzde
Túrós pite
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1,5 kg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
60 dkg rétesliszt,
25 dkg Rama margarin,
vagy 20 dkg teavaj,
porcukor, tejföl,
5 tojás,
reszelt citromhéj, sütőrum



A lisztet, margarint (vajat), 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-35 dkg porcukorral és két-három evőkanál rummal összekeverve, egyenletesen elterítjük rajta, és ráterítjük a másik tésztalapot. Megkenjük tojással, megszurkáljuk, és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk.
Ne felejtsük el, hogy a sütemény édesség, nincs értelme cukormentes vagy édesítőszertől bűzlő süteményt készíteni, ehetünk keveset is, ha tilos a cukor. Ha túlságosan nedves lenne a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

PK - Profiknak ajánlott, de bátrabb fejlődők is megpróbálhatják. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám szakácskönyvéből

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1999.04.29. Utoljára frissítve: 2011.04.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:38:18 - 1.92)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez